perjantai 26. joulukuuta 2008

Joulu.

Ensinnäkin hyvää joulua kaikille! Tässä meidän joulukuusi, jonka oksille tuli tänä vuonna muutamia uusia koristeita. En kylläkään niitä ostanut, vaan tein. Paksusta langasta virkkasin sormilla vain löyhää ketjua, ja sen asettelin oksille. Ja koska se loppui, tein myös ohuemmasta ketjua. Ne on vähän lumimaiset. Ajattelin, että olisi kanssa aika nättiä virkata semmoisia vapaita pitsiketjuja roikkumaan oksille. Löyhästi.  

Latvaan tuli uusi tähti, koska en löytänyt viime/toissavuotista. Sen tein myös virkkaamalla metallikukan ympärille. Olisin sokeritärkännyt sen vahvaksi, mutta koska tein sitä niin myöhään, se ei olisi ehtinyt kuivua. Niinpä sitten ompelin sen muovilevyn päälle, ihan vain neulalla ja langalla.

Tehtiin myös miehen kanssa huovuttamalla pieniä palloja valkoisesta villasta, ja ompelin niitä naruun. Laitoin aina neulan läpi, ja sitten tein pienen pistoon ulostulon viereen, että pallo pysyy siinä kohdassa mihin sen halusin. Olisin tahtonut kuusen täyteen tuommoista ketjua, mutta jaksettiin tehdä se vain 1,5 kertaa kuuden ympäri. Ehkä ensijouluksi tehdään lisää. Minulla on myös punaista ja harmaata villaa, ehkä teen harmaasta villasta palloja myös. Punaisia koristeita en ihan hirveästi halua.


No sitten tärkkäsin myös kullanhohtoisen valkean liinan kovaksi, ja tein siitä ikkunaan joulutähden. Se on kiva, kun se pyörii. Liinaa en virkannut itse, vaan se on kirpparilta. Ajattelin ehkä ensi jouluksi tehdä toisen, tai jopa kaksi, tähdenmuotoista. Ne voisi laittaa vastakkain ja valon väliin, niin saisi uniikin ikkunatähden. Pitää vain olla varma, että puoliskoiden ja lampun väliin jää tarpeeksi tilaa, ettei sokeri tummu.

Saatiin siskon kanssa äidiltä posliininuket lahjaksi. Kyllä äiti tiesi mistä tykkään. Tein sille heti mekon, joskaan se ei ole ihan valmis. Teen siihen vielä valkeat kaulukset ja essun.  Ja ajattelin myös neuloa sille villanutun. Harmi vain, että nuken päässä on jokin vika, jota ei nähnyt nuken ollessa paketissa. Se pitää viedä korjattavaksi kauppiaalle, koska nukke oli ollut aika hintava. Muuten korjaisin itse, mutta tahdon tosissaan, että tästä nukesta tulee semmoinen kauan kestävä perintönukke, jolla vain äiti saa leikkiä ja jolla on aina kaikista hienoimmat vaatteet. Jota lapset saavat valvotusti katsella. Sellaisissa nukeissa on taikaa.

Ei kommentteja: